Een kennisrijke start!

Door heel Nederland starten er deze week verschillende NKC thema’s of gaan die deze weken starten! In verschillende kennisrijke thema’s worden kinderen ondergedompeld in de kennis (en kunde).

Wat staat ze te wachten? Een paar mooie voorbeelden!

Benieuwd hoe de thema’s zich ontwikkelen over de komende weken? We houden je op de hoogte!

Op de Singel van Stichting Primo Schiedam start men met een reeks van geschiedenisthema’s met het centrale thema “Steeds meer mensen”. Zo zijn de Tuimelaars (groep uit de onderbouw) al begonnen met het maken van hun eigen fossielen met brooddeeg en schelpen (zie foto).

No alt text provided for this image
No alt text provided for this image
Hier worden grottekeningen gemaakt en dat doe je natuurlijk niet op een horizontaal vlak.

Op de Willibrordschool en Bonifatiusschool van stichting WIJS! is men gestart met de themareeks “Limes en Prikkeldraad”. Ook hier staat de komende weken de geschiedenis centraal door heel de school! De leerlingen uit de onderbouw hebben al de eerste hand gelegd aan Griekse Tempels (zie foto).

No alt text provided for this image

Op de Fonkeling, ook van Stichting WIJS!, is er op dit moment een “Spannende verbinding”. Deze reeks thema’s richt zich onder andere op fossiele brandstoffen, energie, digitale geletterdheid en techniek. Gaat “de vonk van de kennismotor” hier ook op de kinderen overslaan? In de onderbouw zijn de kinderen al gestart met hun voorbereiding en de gereedschappen liggen klaar.

No alt text provided for this image

Op de Schatgraaf van stichting Flores is het team gestart met de themareeks “Voorbij de muren”. In de thema’s kijken leerlingen verder “voorbij de muren” vanuit verschillende tijden in de geschiedenis. Zie een paar prachtige posters en kasten vol boeken die de school heeft klaargezet voor de kinderen!

No alt text provided for this image