NKC netwerk

Heb je interesse om als school of stichting te verkennen wat de mogelijkheden voor je zijn om te starten met het NKC? We verwelkomen graag nieuwe scholen en stichtingen bij het NKC-netwerk. Toetreden levert verschillende voordelen op.

Wat houdt het in?

Het NKC-netwerk is het collectief van besturen en stichtingen dat met het NKC werkt. Het netwerk heeft als uitgangspunt kennisrijk onderwijs toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk scholen en leerlingen. Elke onderwijsinstelling die lid is, draagt leraren aan die in een NKC-ontwikkelgroep samenwerken aan het verbeteren van het NKC. Je kan zelf kiezen welke leraren er mee mogen en kunnen doen aan de ontwikkelgroep. De leden van de ontwikkelgroep worden continu geschoold, ze leren veel over curriculumgericht werken en dragen dit weer over aan collega’s op ​​​​school.

Wat levert het op?

School- en stichtingscoördinatoren krijgen toegang tot de interne communicatieplatforms; zo blijven ze altijd up-to-date van de laatste ontwikkelingen en kunnen elkaar ondersteunen. Ook worden zij uitgenodigd voor aanvullende trainingen die vanuit het platform worden georganiseerd.  Toetreden tot het NKC-netwerk geeft je de mogelijkheid om het fysieke NKC-curriculumpakket te bestellen. Naast het fysieke pakket, krijgt je school (via de schoolcoördinator) toegang tot de digitale NKC-materialen. 

Benieuwd hoe het NKC kan bijdragen aan krachtig onderwijs?