Ontdek het NKC voor

Scholen

Met een schoolbrede thematische aanpak sla je bruggen tussen onder- en bovenbouw, en bouwt elke les en elk leerjaar verder op de volgende. De ervaringen en ideeën van jouw school dragen bij aan de ontwikkeling van het NKC, waardoor je duurzame verandering teweegbrengt.

Het curriculum vormt de basis van het leren, maar is ook moeilijk om te ontwerpen.

Wanneer je met het NKC aan de slag gaat, werk je elke dag aan duurzame onderwijsverbetering. Daarnaast biedt het NKC nog veel meer voordelen, waarvan we er hieronder een paar op een rij hebben gezet.

Duurzame onderwerpen

Het NKC gebruikt de Duurzame ontwikkelingsdoelen (in 2015 bepaald door landen aangesloten bij de Verenigde Naties) om opgedane kennis in een breder perspectief – dat van de wereld – te leren plaatsen. Om dit te bereiken is elk thema van het NKC verbonden aan de meest relevante ontwikkelingsdoelstellingen, zoals kansengelijkheid en klimaat.

Thematisch onderwijs

De kennis- en toepassingsdoelen van het NKC zijn geclusterd binnen verschillende thema’s, zoals ‘ruimte’ en ‘natuur’. Door deze thematische opzet gaat het NKC voorbij aan losse feitenkennis en wordt er gebouwd aan een groter inzicht. Zowel leerlingen als leerkrachten gaan hierdoor het thema “zien”. 

Voor en door leerkrachten

Het NKC is mede ontworpen door leerkrachten van verschillende stichtingen. Een ontwikkelgroep werkt gedurende het jaar continu aan de doorontwikkeling. Elke school kan hieraan bijdragen door deel te nemen aan jaarlijkse feedbackmomenten en mee te denken over verbeteringen van het NKC. Ook profiteert elke NKC school hiervan: je hebt namelijk altijd toegang tot de laatste versie van alle materialen van het NKC.

Benieuwd hoe het NKC kan bijdragen aan krachtig onderwijs?

Ontwikkeld door